Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ (ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016)

%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%85
Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως στη Νότια Ελλάδα και στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Τονίζεται ότι οι καταιγίδες στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρές.
Τις πρωινές ώρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, σταδιακά όμως παντού θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός θα επιδεινωθεί από τις μεσημεριανές ώρες. Αντίθετα στην Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα θα παρουσιάσει σταδιακή πρόσκαιρη βελτίωση.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 7, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 7 βαθμούς , στην Ήπειρο από 2 έως 8, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 11, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 10 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 14 βαθμούς, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με μικρή περαιτέρω ενίσχυση το απόγευμα.. Στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. αλλά σταδιακά και από τα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοανατολικούς με παράλληλη μικρή εξασθένηση.
Στην Αττική περιμένουμε βροχές, οι οποίες είναι πολύ πιθανό τις μεσημεριανές ώρες να είναι τοπικά ισχυρές και να συνοδεύονται από καταιγίδες Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου