Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ (ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016)

%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%85
Την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου αναμένονται νεφώσεις και ποικίλα φαινόμενα σε όλη τη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Χιόνια ή χιονόνερο θα πέσουν στα πεδινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές, καθώς και στις νησιωτικές περιοχές αναμένονται βροχοπτώσεις. Καταιγίδες και πιθανώς χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τις Σποράδες και την Εύβοια, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στο βόρειο Αιγαίο, τη Μακεδονία και την Θράκη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθεί παγετός σε όλα τα ορεινά, καθώς και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς, στην κεντρική από 0 έως 9, στη νότια από 3 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 12, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 5 έως 14, στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου από 9 έως 14, και στην Κρήτη από 5 έως 14.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά, κυρίως από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το ξημέρωμα, και προς το βράδυ στα βόρεια του νομού. Παγετός θα σημειωθεί σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 700 μέτρων περίπου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως από τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται χιονοπτώσεις ή χιονόνερο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί θα είναι κατά περιόδους ισχυρά. Παγετός θα σημειωθεί σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 200 περίπου μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, από νωρίς το πρωί όμως θα στραφούν σε βόρειους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 3 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου