Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Οι φωτογραφίες της ημέρας...


«Νίκη» των ιθαγενών αμερικάνων της Βόρειας Ντακότα  . Ένας νεαρός ιθαγενής αμερικάνος κάνει ιππασία κοντά στo Oceti Sakowin camp, στη Βόρεια Ντακότα. Στην ίδια περιοχή οι σχεδόν εξάμηνες διαμαρτυρίες των ιθαγενών δικαιώθηκαν σήμερα, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποχώρησε και ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα έδωσε εντολή να σταματήσει η κατασκευή του πετρελαιαγωγού και να μην περάσει κάτω από την λίμνη Oahe στη Βόρεια Ντακότα, η οποία αποτελεί ιερό τόπο για τους Ινδιάνους και παράλληλα θα την απειλούσε με περιβαλλοντική καταστροφή. Οι ιθαγενείς κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών τους πολλές φορές ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις καταστολής, ξυλοδαρμούς, ρίψεις νερού και πλαστικές σφαίρες.
Ένας νεαρός ιθαγενής αμερικάνος κάνει ιππασία κοντά στo Oceti Sakowin camp, στη Βόρεια Ντακότα. Στην ίδια περιοχή οι σχεδόν εξάμηνες διαμαρτυρίες των ιθαγενών δικαιώθηκαν σήμερα, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποχώρησε και ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα έδωσε εντολή να σταματήσει η κατασκευή του πετρελαιαγωγού και να μην περάσει κάτω από την λίμνη Oahe στη Βόρεια Ντακότα, η οποία αποτελεί ιερό τόπο για τους Ινδιάνους και παράλληλα θα την απειλούσε με περιβαλλοντική καταστροφή. Οι ιθαγενείς κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών τους πολλές φορές ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις καταστολής, ξυλοδαρμούς, ρίψεις νερού και πλαστικές σφαίρες.

Παιχνίδια σε καταυλισμό στο Ιράκ. Παιδιά παίζουν μπάλα, στον καταυλισμό εκτοπισμένων οικογενειών Κάζερ, στο Ιράκ.
Παιδιά παίζουν μπάλα, στον καταυλισμό εκτοπισμένων οικογενειών Κάζερ, στο Ιράκ

Καθημερινή ζωή στο Πακιστάν. Ένα κορίτσι που πουλάει φρέσκο γάλα καμήλας, προχωρά με την καμήλα της κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου στην Πεσαβάρ.
Ένα κορίτσι που πουλάει φρέσκο γάλα καμήλας, προχωρά με την καμήλα της κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου στην Πεσαβάρ.

«Santa Run» στη Βρετανία. Ένας σκύλος με στολή Άγιου Βασίλη, βρίσκεται με τον ιδιοκτήτη του στη γραμμή εκκίνησης του ετήσιου φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου Santa Run, στο Λάφμπορο, στη Βρετανία.
Ένας σκύλος με στολή Άγιου Βασίλη, βρίσκεται με τον ιδιοκτήτη του στη γραμμή εκκίνησης του ετήσιου φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου Santa Run, στο Λάφμπορο, στη Βρετανία.

Ταξίδι στη λίμνη Καϊάφα . Στιγμιότυπο από τη λίμνη Καϊάφα στην Ηλεία.
Στιγμιότυπο από τη λίμνη Καϊάφα στην Ηλεία.

Χειμωνιάτικη ημέρα στο Βερολίνο. Κόσμος κάνει βόλτα στη λίμνη Γκρύνεβαλντ στο Βερολίνο, μία χειμωνιάτικη ημέρα.
Κόσμος κάνει βόλτα στη λίμνη Γκρύνεβαλντ στο Βερολίνο, μία χειμωνιάτικη ημέρα.

Πρωινή ομίχλη στη βόρεια Αγγλία. Μία γυναίκα περπατά στην πρωινή ομίχλη, στο Νάτσφορντ, στη βόρεια Αγγλία.
Μία γυναίκα περπατά στην πρωινή ομίχλη, στο Νάτσφορντ, στη βόρεια Αγγλία.

http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου