Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Αλλαγές στο Champions League...Μεγάλη κερδισμένη η Ιταλία με 4 ομάδες.


Φαίνεται, τελικά, πως οι αλλαγές στο νέο Champions League θα είναι μεγάλες, αλλά όχι τρομερές. Όπως φαίνεται, εγκαταλείφθηκε οριστικά το ενδεχόμενο να χορηγεί η UEFA wild cards, ενώ μεγάλη κερδισμένη είναι η Ιταλία, καθώς θα βγάζει, σίγουρα, τέσσερις ομάδες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όπως και η Αγγλία, η Ισπανία και η Γερμανία. 
Και είναι κερδισμένη, να θυμίσουμε, καθώς τα τελευταία χρόνια η Ιταλία, αφενός έβγαζε τρεις ομάδες στα… αστέρια, αφετέρου την 3η την «έχανε» (λόγω αποκλεισμού) σχεδόν πάντα στα προκριματικά! Η σημαντικότερη αλλαγή, λοιπόν, είναι ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες των τεσσάρων κορυφαίων πρωταθλημάτων θα παίζουν κατευθείαν στους ομίλους. 
Από εκεί και πέρα, στους… πιο πίσω δεν αλλάζει κάτι, ειδικά μετά τις «φωνές» Γάλλων και Πορτογάλων, αλλά χαμένοι είναι ο 11ος και 12ος, που δεν θα βγάζουν, πλέον, απευθείας ομάδα στο Champions League. Από τη 12η θέση και κάτω, για να βάλουμε και την Ελλάδα στη… συζήτηση, η εκάστοτε χώρα θα βγάζει μόνο τον πρωταθλητή. Το χειρότερο είναι πως θα χρειάζονται πιθανώς τρεις προκριματικοί γύροι ανάμεσα σε 48 ομάδες, για μία από τις έξι, πιθανότατα, θέσεις, που θα μείνουν ανοιχτές. Όπως γίνεται αντιληπτό, το Champions League γίνεται αρκετά πιο κλειστό, αλλά αν «περνούσε» το αρχικό πλάνο της UEFA, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. 
Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή (26/8).
http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου