Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Aνακοίνωση από το σύνδεσμο προπονητών ποδοσφαίρου Ν. Κοζάνης.

Ο σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου Ν. Κοζάνης θα ήθελε να ενημερώσει όλους τους προπονητές καθώς και τα ποδοσφαιρικά σωματεία σχετικά με το τι ισχύει σύμφωνα με τον κανονισμό προπονητών ποδοσφαίρου το ποδοσφαιρικό έτος 2016-17.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κανονισμό προπονητών ποδοσφαίρου θα θέλαμε να επισημάνουμε (κυρίως για τη σχέση ποδοσφαιριστή-προπονητή στο άρθρο 13) μερικά σημαντικά άρθρα του κανονισμού αυτού προς γνώση όλων, κυρίως των προπονητών αλλά και των αθλητικών σωματείων:
Άρθρο 3
Ιδιωτικό συμφωνητικό -σύμβαση πρόσληψης προπονητή
  1. Το ιδιωτικό συμφωνητικό πρόσληψης μεταξύ του προπονητή και της Π. Α. Ε. ή του σωματείου καθώς και κάθε τροποποίηση αυτού υποβάλλεται, υποχρεωτικά, στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., επίσημο δε αντίγραφο αυτού με το αποδεικτικό υποβολής, κατατίθεται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την υπογραφή του
α) για μεν τις εθνικές κατηγορίες στην Ε.Π.Ο.
β) για δε τα τοπικά πρωταθλήματα στην οικεία Ε.Π.Σ.
Περαιτέρω υποχρεώσεις του προπονητή έναντι του τοπικού σωματείου προπονητών που είναι μέλος ή της Ένωσης σωματείων προπονητών θα αναφέρονται στα καταστατικά αυτών.
Το ιδιωτικό συμφωνητικό πρόσληψης του παρόντος άρθρου είναι απαραίτητο για την έκδοση δελτίου πιστοποίησης εισόδου στην τεχνική περιοχή.
  1. Με την πρόσληψη προπονητή και πριν την κατάθεση της σύμβασης, κατατίθεται άμεσα στην Ε.Π.Ο. ή στην οικεία Ε.Π.Σ. αντίστοιχα (εντός τριημέρου), από την ΠΑΕ ή το σωματείο που προβαίνει στην πρόσληψη, έγγραφη αναγγελία της πρόσληψης και αντίγραφο διπλώματος του προπονητή, προκειμένου να του εκδοθεί προσωρινά άδεια εισόδου στην τεχνική περιοχή. Το αυτό συμβαίνει και στην διακοπή της συνεργασίας με προπονητή, οπότε κατατίθεται εντός τριημέρου στην Ε.Π.Ο. ή στην οικεία Ε.Π.Σ. έγγραφο αναγγελίας της διακοπής συνεργασίας από το υπεύθυνο/η σωματείο/ΠΑΕ.
  2. Το ιδιωτικό συμφωνητικό –σύμβαση προπονητή με σωματείο ή ΠΑΕ υποχρεωτικά περιλαμβάνει:
α) Τα στοιχεία των συμβαλλομένων
β) Διάρκεια ισχύος της σύμβασης
γ) Τις πάσης φύσεως τακτικές και έκτακτες αποδοχές, καθώς και τις λοιπές σε είδος παροχές προς τον προπονητή
δ) Ρήτρα αποκλειστικής διαιτητικής επίλυσης διαφορών, σύμφωνα με την οποία τα συμβαλλόμενα μέρη υποχρεωτικά συμφωνούν και αποδέχονται ότι καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των τυχόν μεταξύ τους οικονομικών διαφορών, τις επιτροπές που καθορίζονται στο καταστατικό και τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο. και σε τελευταίο βαθμό το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.
Άρθρο 4
Κατηγορίες προπονητών
Οι κατηγορίες των προπονητών ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι: UEFA C, UEFA FUTSAL B, UEFA Goalkeeping A, UEFA ELITE YOUTH A, UEFA FOOTBALL FITNESS, UEFA – B, UEFA – A, και UEFA – PRO.
Άρθρο 5
Δικαίωμα εργασίας του προπονητή ανάλογα με κατηγορία του διπλώματος που κατέχει
Οι προπονητές ποδοσφαίρου έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμα αυτό ανάλογα με την κατηγορία του διπλώματός τους ως εξής:
Διοργάνωση
Προπονητής
Βοηθός προπονητή
1
Super League
UEFA-PRO
Δίπλωμα UEFA-A τουλάχιστον
2
Football League
Πιστοποιητικό UEFA-PRO τουλάχιστον
Πιστοποιητικό UEFA-A τουλάχιστον
3
Κ-20 Super League-football league
UEFA-A ή UEFA ELITE YOUTH A
Πιστοποιητικό UEFA- Β τουλάχιστον
4
K-17 Super League-football league
Πιστοποιητικό UEFA-A ή UEFA ELITE YOUTH A
Πιστοποιητικό UEFA- Β τουλάχιστον
5
Γ΄ Εθνική
Δίπλωμα UEFA -Β τουλάχιστον
Πιστοποιητικό UEFA -Β τουλάχιστον
6
Μικτές ομάδες Ενώσεων
Πιστοποιητικό UEFA-B τουλάχιστον
7
Σωματεία Γυναικείου πρωταθλήματος
Ταυτότητα Προπονητή ΕΠΟ τριετούς διάρκειας τουλάχιστον και σε ισχύ
8
Σωματεία Σάλας
Πιστοποιητικό UEFA FUTSAL Β τουλάχιστον
9
Ερασιτεχνικά σωματεία Α’, Β’, Γ’ κατηγορίας
Ταυτότητα Προπονητή ΕΠΟ τριετούς διάρκειας τουλάχιστον και σε ισχύ
10
Ακαδημίες όλων των σωματείων Κ-14
Πιστοποιητικό UEFA C τουλάχιστον
Άρθρο 13
Προπονητής –Ποδοσφαιριστής
  1. Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να συνεχίζει να αγωνίζεται, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχει αποκτήσει δίπλωμα ή διπλώματα προπονητή ΕΠΟ/UEFA οιασδήποτε κατηγορίας.
  2. Ένας ποδοσφαιριστής, όταν έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. ή UEFA ή έχει υποβάλλει αίτηση για έκδοση ταυτότητας προπονητή, παύει αυτόματα να έχει δικαίωμα να αγωνίζεται. Η συμμετοχή του θεωρείται ως αντικανονική συμμετοχή και επισύρει τις από τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. προβλεπόμενες ποινές για τον ίδιο και το σωματείο.
  3. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή ΕΠΟ ή UEFA ανεξαρτήτως εάν αυτή έχει λήξει ή βρίσκεται εν ισχύ, εφόσον επιθυμεί να αγωνίζεται, θα πρέπει να καταθέτει την ταυτότητα αυτή στην ΕΠΟ τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες προ της ενάρξεως της αγωνιστικής περιόδου της κατηγορίας στην οποία θέλει να αγωνιστεί και να υποβάλλει έγγραφη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι αυτή την αγωνιστική περίοδο επιθυμεί να αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής. Μετά από την ενέργεια αυτή δεν θα έχει δικαίωμα να εργαστεί ως προπονητής καθ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.
  4. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει υποβάλλει την κατά την ανωτέρω παράγραφο δήλωση και κέκτηται τα ανάλογα προσόντα, δύναται να απασχολείται ως προπονητής στα τμήματα υποδομών του σωματείου στο οποίο αγωνίζεται.
Η ανάγνωση ολόκληρου του κανονισμού μπορεί να αναγνωσθεί στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση
Εκ του Δ.Σ
www.kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου