Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Τέσσερις ορθόδοξες εκκλησίες σε Ρωσία , Αμερική και Αυστραλία κάηκαν την περίοδο του Πάσχα .

EKKLHSIA
Τέσσερις ορθόδοξες εκκλησίες κάηκαν ανήμερα  το Πάσχα, αναφέρουν πολλά διεθνή ΜΜΕ .

Η Σερβική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν στην  Νέα Υόρκη, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά, στην  οποία 170 πυροσβέστες  προσπάθησαν απεγνωσμένα να την σβήσουν  για περισσότερο από τέσσερις ώρες. τα αίτια του  περιστατικού  παραμένουν  ακόμα άγνωστα.
Η Μονή Βαλαάμ στην  ρωσική περιοχή της  Καρελίας τυλίχθηκε στις φλόγες ανήμερα του  Πάσχα. Η φωτιά κατέκαψε  έκταση  8.600  τετραγωνικά μέτρα .
Μια άλλη πυρκαγιά που ξεκίνησε στο εσωτερικό της  Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, έκαψε έναν ακόμη Ιερό ναό. Η εκκλησία χρονολογείται  από το 1900, περίοδο άφιξης των Ελλήνων μεταναστών  . Διακόσιοι πυροσβέστες προσπάθησαν να την σβήσουν χωρίς επιτυχία . Οι φλόγες έκαψαν την στέγη και πολλές Άγιες εικόνες .
EKKLHSIA 2
Στο τέλος μια σκοπιανή Ορθόδοξη Εκκλησία στο Σίδνεϊ κάηκε ολοσχερώς. Εξήντα πυροσβέστες προσπάθησαν να σβήσουν τις  φλόγες, με τρεις από αυτούς να τραυματίζονται . Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στην Αυστραλία, είναι πιθανό ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε σκόπιμα, δεδομένου ότι υπήρξε μεγάλο μέρος των χρημάτων, καθώς και διάφορες δωρεές, στην εκκλησία αυτήν την περίοδο .
Η χρονική περίοδο των εορτών του Πάσχα και το ανεξακρίβωτο των αιτών των πυρκαγιών  αυτών ειδικά σε ορθοδόξους ναούς  σε Αυστραλία και ΗΠΑ , εγείρει πολλά και αναπάντητα ερωτηματικά. Ελπίζουμε ότι οι υπεύθυνοι όλων των ορθόδοξων ναών ανά τον κόσμο να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή νέων πυρκαγιών στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου