Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Όταν ο Άρης «άλωσε» το σπίτι της Ατλέτικο Μαδρίτης

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την ιστορική νίκη (3-2) του Άρη στη Μαδρίτη. Οι «κίτρινοι» του Κούπερ νίκησαν σαν σήμερα την Ατλέτικο, κάνοντας βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.
Μοιάζει απίστευτο και φαίνεται…

σαν… να ‘ταν χθες, αλλά ο Άρης, ο οποίος αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Γ’ Εθνική, μόλις πριν πέντε χρόνια νίκησε την Ατλέτικο στην Μαδρίτη με 3-2 στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Europa League (2010-11), ενώ οι Ισπανοί ήταν κάτοχοι του τίτλου.
ARIS1
Με… μαέστρο τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ οι «κίτρινοι» έφυγαν θριαμβευτές από την πρωτεύουσα της Ισπανίας την 1η Δεκεμβρίου του 2010 και ουσιαστικά εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «32» της διοργάνωσης.
ARIS2
Το σκορ άνοιξε ο Κόκε μόλις στο δεύτερο λεπτό, ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι του Μενδρινού, αλλά οι γηπεδούχο έκαναν την… ολική επαναφορά σε ένα πεντάλεπτο, με τους Φορλάν (11’), Αγουέρο (16’). Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Άρη έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και με την άριστη καθοδήγηση του Αργεντινού τεχνικού έκαναν τη μεγάλη ανατροπή. Αρχικά στο 51’ ο Κόκε «χτύπησε» ξανά, ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι, που είχε κερδίσει ο Λαζαρίδης από τον Αλβάρο Ντομίνγκες. Τριάντα λεπτά αργότερα ο Λαζαρίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης είχε νικήσει και εντός έδρας την Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0, χάρη σε γκολ του Χαβίτο.
Η πρόκριση σφραγίστηκε με νίκη 2-0 επί της Ρόζενποργκ στο «Κλ Βικελίδης», δεκαπέντε βράδια αργότερα. Μαζί με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην επόμενη φάση πέρασε (ως πρώτη) και η Λεβερκούζεν.
Στην επόμενη φάση ο Άρης αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Σίτι και ηττήθηκε 3-0 στην Αγγλία, ενώ οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες (0-0) στην πρώτη αναμέτρηση.
ARIS3
Μπορεί, οι Ισπανοί να μην είχαν θεωρητικά τόσο καλό σύνολο, όσο τώρα, αλλά το ρόστερ τους ήταν πολύ δυνατό. Εκείνη τη σεζόν τερμάτισαν στην έβδομη θέση στο πρωτάθλημα.
Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86` Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86` Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73` Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν
Άρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72` Καζναφέρης), Κόκε (77` Πρίττας), Τσέζαρεκ (83` Ρουίς)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου