Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Νέο πρόγραμμα για ανέργους

Νέο πρόγραμμα για ανέργους με επίδομα 3.500 ευρώ και επιδότηση 15.000 ευρω για νέα επιχείρηση
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ανακοινώνει, ως δικαιούχος, την έναρξη υλοποίησης του επιδοτούμενου προγράμματος για ανέργους και πρωην εργαζόμενους της Nutriart «Υλοποίηση Ενεργειών που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), EGF- Nutriart».

Σκοπό του επιδοτούμενους προγράμματος, μέσω της υλοποίησης πέντε ενεργειών, αποτελεί η παροχή ενίσχυσης και υποστήριξης στους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας NUTRIART, καθώς και σε νέους ανέργους, ηλικίας κάτω των 30 ετών που βρίσκονται εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (NEETs).
Στο Έργο προβλέπεται η συμμετοχή των πρώην εργαζόμενων της NUTRIART και των νέων ανέργων  στις ακόλουθες ενέργειες:
    Επαγγελματική συμβουλευτική.
    Κατάρτιση.
    Προώθηση επιχειρηματικότητας.
    Ανάπτυξη φυτωρίου επιχειρήσεων.
    Επιδότηση κινητικότητας.
Το Έργο υλοποιείται στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και προτεραιότητα θα δοθεί σε:
    μακροχρόνια ανέργους, κατόχους ή μη κάρτας ανεργίας·
    όσους δεν συμμετείχαν για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών σε πρόγραμμα· κατάρτισης·
    όσους έχουν διακόψει την εκπαίδευσή τους.
Προβλέπονται 25 ατομικές συνεδρίες υποστήριξης, με επίδομα συμμετοχής ύψους 1.246,30 ευρώ μεικτά (συμπεριλαμβανομένου φόρου), δηλαδή 952,17 ευρώ καθαρά.
Η κατάρτιση περιλαμβάνει συμμετοχή είτε σε προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 300 ωρών είτε σε προγράμματα εξειδικευμένης ή συγκεκριμένης εκπαίδευσης-κατάρτισης μικρότερης διάρκειας.
Για τις 300 ώρες συμμετοχής στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση προβλέπεται εκπαιδευτικό επίδομα συμμετοχής ύψους 2.250 ευρώ μεικτά (συμπεριλαμβανομένου φόρου), δηλαδή 1.719 ευρώ καθαρά.
Για την περίπτωση παροχής εξειδικευμένης ή συγκεκριμένης εκπαίδευσης το μοναδιαίο κόστος ανά άτομο είναι 3.944 ευρώ, ενώ δεν προβλέπεται επίδομα συμμετοχής για τον συμμετέχοντα εκπαιδευόμενο.
Οι νέοι που θα ενταχθούν στη συγκεκριμένη ενέργεια θα λάβουν επιδότηση 15.000 ευρώ για την υποστήριξη της νέας επιχειρηματικής τους δραστηριότητας
Στο πλαίσιο της ενέργειας αυτής, οι συμμετέχοντες πρόκειται να λάβουν υποστήριξη για την αλλαγή τόπου κατοικίας, ως αποτέλεσμα της εξεύρεσης εργασίας σε άλλο τόπο, λαμβάνοντας κατ’ αποκοπή το ποσό των 2.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκαίων δαπανών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στον οδηγό υλοποίησης του προγράμματος.
Για να θεωρηθεί έγκυρη η αίτηση σας θα πρέπει να έχει αποσταλεί έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015.
- Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, ως έγκυρη θεωρείται η ημερομηνία που αναγράφεται στη σφραγίδα του Ταχυδρομείου.
- Σε περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής, ως έγκυρη θεωρείται η ημερομηνία που αναγράφεται στη αποστολή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
- Σε περίπτωση που κατατίθεται αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικά, ως έγκυρη θεωρείται η ημερομηνία κατάθεσης/συμπλήρωσης της αίτησης.
δείτε εδώ την διαδικασία για τις αιτήσεις
Το Ινστιτούτο Εργασίας καλεί τους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας NUTRIART να επικοινωνήσουν με τις δομές του Ινστιτούτου προκειμένου να ενταχθούν στο έργο.
Επιπρόσθετα οι συμμετέχοντες μπορούν να απευθύνονται ως εξής:
Οι Πρώην Εργαζόμενοι Της Nutriart:
    στην Αθήνα, τηλεφωνικά στην κα Μπιτσίνη 210.3327746 – 210.3327783 και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: syriopoulospan@inegsee.gr
    στην Θεσσαλονίκη, τηλεφωνικά στον κ. Καραγκούνη 2310.385810-4 και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: inediktiothess@inegsee.gr
ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (NEETS):
- στην Αθήνα, στο Εξειδικευμένο Κέντρο Προώθησης στην Απασχόληση (ΕΚΠΑ-Αθηνών) του Ινστιτούτου Εργασίας, Εμ. Μπενάκη 71Α, 10681, ισόγειο, τηλεφωνικά στις γραμμές 210.332772, 210.3327722 και 210. 3327768. Πρόσωπο επαφής κ. Πετράκης και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου athina@ekpaine.gr . Διά ζώσης επαφή Δευτέρα έως Πέμπτη 10:00 – 14:00.
- στην Θεσσαλονίκη, στο Εξειδικευμένο Κέντρο Προώθησης στην Απασχόληση (ΕΚΠΑ- Θεσσαλονίκης) του Ινστιτούτου Εργασίας, Αισώπου 24 & Προμηθέως, 3ος όροφος, τηλεφωνικά στην κα Κουκίδου στο 2310.545113 και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου thess@ekpaine.gr . Διά ζώσης επαφή Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00 – 13:00.
Χρονικό διάστημα υλοποίησης του Έργου
Το Έργο στο σύνολο του καθώς και οι ενέργειες αυτού σταδιακά, θα έχουν υλοποιηθεί έως την 30η Απριλίου 2016.

 http://www.dikaiologitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου