Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Καταγγελία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ του Δήμου Βοΐου

epistoli  Οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ του Δήμου Βοΐου καταγγέλλουμε την επαίσχυντη και παράνομη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Βοΐου (ΔΗΚΕΒΟ) που κατά πλειοψηφία και δρώντας έξω από κάθε νόμιμη διαδικασία θέλει να επαναπροκυρήξει τις θέσεις εργασίας μας και όχι να τις ανανεώσει όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο 31/16-6- 2009 του ΥΠΕΣ για τα συνεχιζόμενα προγράμματα όπως αυτό που απασχολούμαστε αλλάζοντας μάλιστα και τις ειδικότητες όπως αυτές προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της ΔΗΚΕΒΟ.
Οι εργαζόμενοι στα κοινωνικά προγράμματα είμαστε με την υφιστάμενη κατάσταση εκτός από μήνες απλήρωτοι, με διάφορες δικαιολογίες με κύρια την καθυστέρηση χρηματοδότησης. Μόνιμα αβέβαιοι και ανασφαλείς, έρμαιο εκβιασμών και εκφοβισμού και ενώ στην ουσία καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες εργαζόμαστε με 12μηνες διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Καλούμε λοιπόν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΒΟ να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε απώλειας των κοινωνικών δομών με συνέπεια κοινωνική και οικονομική ζημία για το Δήμο μας.
Λέμε όχι στη λογική ανακύκλωσης της ανεργίας και είμαστε αλληλέγγυοι με τους συναδέλφους του ΝΠΔΔ του Δήμου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με μας.
Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας σε μόνιμη και σταθερή δουλειά . Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση. Να σταματήσει τη διαιώνιση της ομηρίας των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές δημιουργώντας επιτέλους κοινωνικές υπηρεσίες στους Δήμους καθώς η κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να στηρίζεται σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
Εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ του Δήμου Βοΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου