Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ιταλία: Εάν κερδίσει η Λίγκα του Βορρά την εξουσία θα εξέλθει αμέσως της ευρωζώνης

italy_19

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του ιταλικού κόμματος «Λίγκα του Βορρά» Matteo Salween, δήλωσε  ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα είναι «νεκρό»,  και σε  περίπτωση  διορισμού του στο πόστο του πρωθυπουργού, θα βγάλει  την Ιταλία έξω από τη ζώνη του ευρώ, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
«Ωστόσο, όταν ο Salween  γίνει πρωθυπουργός,  οι Ιταλοί  δεν θα είναι πλέον στη ζώνη του ευρώ. Επειδή οι Γερμανοί έχουν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κέρδισαν   από την Ευρώπη , ότι ήταν το δυνατόν να κερδίσουν, και τώρα έχει έρθει η ώρα να αποχωρήσουν. Το ευρώ είναι νεκρό. Στη θέση του (Ιταλού  πρωθυπουργού Matteo Renzi, θα ήθελα να πάω στις Βρυξέλλες και να τους δηλώσω, «τώρα είναι απαραίτητο να επανεξετάσετε  όλες τις συμβάσεις »,  δήλωσε ο Salween στον  τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital.
Ο δημοφιλής πολιτικός τόνισε ότι, σε αντίθεση με την Ελλάδα, που βιώνει μια σοβαρή οικονομική κρίση, η Ιταλία, εάν εγκαταλείψει το ευρώ, δεν έχει τίποτα να χάσει. «Νομίζω ότι όσο  Ελλάδα είναι η ζώνη του ευρώ θα χάνει συνεχώς, ενώ η Ιταλία θα μπορούσε να αποκτήσει πολλά από μια έξοδο της »,  είπε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Salween, η νέα ελληνική ηγεσία διαθέτει αδύναμη θέση στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, για τα οικονομικά και τα χρηματοπιστωτικά θέματα. Όσον αφορά την Ιταλία,  αν η χώρα είχε άλλο πρωθυπουργό, η χώρα θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην ΕΕ, είπε ο ίδιος.
Ο Salween, ο οποίος ηγήθηκε της «Λίγκα του Βορρά» τον Δεκέμβριο του 2013, και  πρόσφατα  έχει γίνει ευρέως γνωστός στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν, κάτι που οφείλεται  κυρίως στην ενεργό εκστρατεία του κατά των κυρώσεων της ΕΕ   εναντίον της Ρωσίας , αλλά και της κατάργησης  του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος . Ήταν ο μόνος αρχηγός  κόμματος της Ιταλίας, ο οποίος υποστήριξε ανοιχτά την αναγνώριση της επανένωσης της Κριμαίας με την Ρωσία. Ο Salween στα Απέννινα όρη, τον Μάρτιο θα γιορτάσει τα 42 χρόνια , γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, καταλήγει το δημοσίευμα .
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η Ευρώπη για μια φορά στην μακραίωνη ιστορία της αποφάσισε να μετασχηματισθεί σε ένωση . Μια ένωση της οποίας ηγείται πολιτικά και οικονομικά  η Γερμανία. Οι Γερμανοί τα κατάφεραν τόσο «σοφά» τα πράγματα,  λεηλατώντας παράλληλα και οι ίδιοι την ευρωπαϊκή ήπειρο , που Ανατολή και Δύση , αναμένουν  την διάλυση αυτής της ένωσης.  Για να ηγείται  κάποιος πρέπει να διαθέτει και τα κατάλληλα προσόντα, και προπάντων να διαθέτει όραμα. . Στην προκειμένη περίπτωση οι Γερμανοί δεν διαθέτουν τίποτα απολύτως από όλα αυτά , για τους γνωστούς λόγους.
pentapostagma.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου