Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ηττήθηκε μετά από φινάλε "θρίλερ" ο ΠΑΟΚ- "Έχασε" και τον Χαραλαμπίδη

Την τρίτη συνεχόμενη ήττα του μετά από Καρσίγιακα και Ολυμπιακό υπέστη ο ΠΑΟΚ, χάνοντας με 84-77 από τη Ζιελόνα Γκόρα στην Πολωνία για την 7η αγωνιστική του Eurocup, σε ένα παιχνίδι με δραματικό φινάλε.

Ο Δικέφαλος μπήκε έτσι σε περιπέτειες, κυρίως όσον αφορά τη δεύτερη θέση που δυσκολεύει πάρα πολύ πλέον, καθώς η πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού πολύ δύσκολα θα χαθεί.
Άσχημος τραυματισμός για Χαραλαμπίδη στο γόνατο, όταν προσπάθησε να κάνει το layup για να μειώσει στον πόντο 1΄11’’ πριν το φινάλε, όμως με το εμπόδιο των αντιπάλων του έπεσε άσχημα στο παρκέ. Αποχώρησε υποβασταζόμενος και τον χειροκροτούσαν ακόμη και οι Πολωνοί στις εξέδρες. Μένει να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού, πάντως το γεγονός προκαλεί τεράστια ανησυχία στους ανθρώπους των «ασπρόμαυρων».
Η αποψινή αξίζει να τονίσουμε πως ήταν η πρώτη νίκη στη διοργάνωση για τη Ζιελόνα Γκόρα.
Ο ΠΑΟΚ ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε πως πάλεψε στο τέλος όσο μπορούσε για τη νίκη, αν και δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου επανήλθε στη διεκδίκηση του αγώνα παρότι στα μισά της τέταρτης περιόδου βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 12 πόντους διαφορά. Μείωσε σε 78-75 στο τελευταίο λεπτό, όμως εκεί ήρθε και ο τραυματισμός του Χαραλαμπίδη, που σε συνδυασμό με την αποβολή του Όντουμ 3΄29’’ πριν το φινάλε με δεύτερη τεχνική ποινή για flopping, αλλά και ορισμένες λάθος επιλογές, στέρησε από τον ΠΑΟΚ το ροζ φύλλο αγώνα που θα του εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση από σήμερα και θα του έδινε περισσότερες ελπίδες για την 2η θέση.
Ο αγώνας
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σέρβου οπαδού τηρήθηκε πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης, όπως θα συμβεί και σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αυτής της εβδομάδας. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυναμικά κάνοντας το 0-6, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν για το 7-6.
Στα μισά της β΄ περιόδου η Ζιελόνα Γκόρα ξέφυγε με διαφορά 11 πόντων (32-21) και έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ μείωσε το σκορ πριν το ημίχρονο σε 32-31 πραγματοποιώντας ένα σερί 0-10.
Στο γ΄ δεκάλεπτο οι Πολωνοί μπήκαν πιο αποφασιστικά, όμως ο Δικέφαλος ισορρόπησε στη συνέχεια. Στην τέταρτη περίοδο ξεκίνησε ιδανικά η Ζιελόνα Γκόρα ανεβάζοντας τη διαφορά και πάλι με το 64-53. Μάλιστα κατάφερε να τη διατηρήσει για αρκετή ώρα σε υψηλά επίπεδα, άνω των 10 πόντων, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ότι δεν μπορεί να επανέλθει στο ματς.
Του κόστιζε κυρίως η κακή αμυντική συμπεριφορά, καθώς δέχονταν πολύ εύκολα καλάθια και έμοιαζε δύσκολο να μειώσει τη διαφορά. Με κάποιες ενέργειες του Κάρτερ ο οποίος πήρε ριμπάουντ και έτρεξε στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας τρίποντο, διαμορφώθηκε το 78-75 στο τελευταίο δίλεπτο, με ένα ξέσπασμα του ΠΑΟΚ. Εκεί το ματς έγινε θρίλερ, όμως οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι, ενώ ο ΠΑΟΚ παρότι κατάφερε να το «γυρίσει» υπέπεσε σε καθοριστικά λάθη, χάνοντας το παιχνίδι. 
Tα δεκάλεπτα: 20-16, 36-34, 59-53, 84-77
Zιελόνα Γκόρα (Φιλιπόφσκι): Κελ 2, Τρούτμαν 4, Μπαρτ 13 (1), Τσάνας 8 (2), Χόσλει 17, Τζόνσον 7 (1), Χρικάνιουκ 8, Ζαμόσκι 14 (4), Κόζαρεκ 11 (2)
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 13 (1), Λιάπης, Χαραλαμπίδης 6, Κάρτερ 10 (2), Κακαρούδης, Τσόχλας 3 (1), Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 5, Οντουμ 12 (1), Βον 19, Σαλούστρος 3 (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου