Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Με 3λιτρο τούρμπο κινητήρα 400 ίππων η BMW M2

Με 3λιτρο τούρμπο κινητήρα 400 ίππων η BMW M2

Στα 4,4 τα 0-100, στα 250 χλμ/ώρα η τελική της ταχύτητα


Με την κορυφαία έκδοση της σειράς 2 να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης, ο πρόεδρος του τμήματος BMW M GmbH μας έδωσε αναπάντεχα μια σπουδαία είδηση που αφορά τον κινητήρα της.

Σύμφωνα λοιπόν με δήλωσή του, θα φορά έναν 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά τούρμπο κινητήρα. Παρά τις ομοιότητες με αυτόν των M3 και M4, δεν θα είναι ο ίδιος, αλλά ένας εντελώς νέος, ο οποίος προορίζεται να κάνει την πρεμιέρα του την επόμενη χρονιά στη νέα σειρά 7.

Η απόδοσή του θα φτάνει τους 400 ίππους, λιγότερους από τη μεγαλύτερη M4 που αποδίδει 425 ίππους, έτσι ώστε να μην δημιουργήσει έναν κακό εσωτερικό ανταγωνισμό.

Η μετάδοση της κίνησης θα περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων με έξι σχέσεις ή προαιρετικά μέσω ενός αυτόματου διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε 4,4 δλ. ενώ η μέγιστη ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Σε επιλεγμένες χώρες αναμένεται να διατίθεται και με το σύστημα τετρακίνησης, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι πιο ελαφριά από την M235i όπως υποστηρίζει το βρετανικό Autocar.

Η νέα BMW M2 αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της στο τέλος του 2015, ενώ λίγο αργότερα μέσα στο 2016 θα παρουσιαστεί και η ανοιχτή της εκδοχή.





Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου