Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Έπαιξε με τη φωτιά και ...ΚΑΗΚΕ!


Άστοχος στο πρώτο κακός στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά στο Κισινάου και ηττήθηκε με 1-0 από τη Ζίμπρου. Ο δικέφαλος παραμένει φαβορί για τη ρεβάνς αρκεί να αλλάξει εικόνα. 

Σχεδόν αδιαφόρησε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ και το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο. Η αστοχία του πρώτου μέρους μετατράπηκε σε μία άχρωμη εμφάνιση, η Ζίμπρου πήρε τα πάνω της και τιμώρησε τον δικέφαλο, ο οποίος θα πρέπει να σοβαρευτεί για να προκριθεί στην Τούμπα. Οι Μολδαβοί, κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα παραλίγο να ολοκληρώσουν την ψυχρολουσία, καθώς είχαν δοκάρι στο 89'. Κάπως έτσι και με αυτή την εικόνα, το χειρότερο για τον δικέφαλο είναι ότι μπορεί να αισθάνεται και «τυχερός» φεύγοντας μόνο με το 1-0 από το Κισινάου. Πάντως, αν είναι σοβαρός, ο δικέφαλος δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην Θεσσαλονίκη.

Α'Ημίχρονο: Σε διάταξη 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Άγγελος Αναστασιάδης απέναντι στο 4-4-1-1 της Ζίμπρου. Το παιχνίδι πήγε να αποκτήσει έναν ροκ ρυθμό στα πρώτα 20 λεπτά. Το ευχάριστο νέο ήταν ότι η χαμήλή δυναμικότητα της Ζίμπρου δεν της επέτρεψε να τελειώσει φάσεις. Νομοτελειάκα ο ΠΑΟΚ πήρα τα ηνία του παιχνιδιού μετά το 20΄και άρχισε να γίνεται πολύ απειλητικός μετά το σουτ του Κίτσιου στο 5' που έδιωξε ο τερματοφύλακας της Ζίμπρου. Περισσότερο επικίνδυνες καταστάσεις (που έδιωχναν οι αμυντικοί της Ζίμπρου την τελευταια στιγμή) παρά καθαρές τελικές προσπάθειες ήταν η κατάληξη των περισσότερων επιθέσεων. Όλα αυτά μέχρι το 37' όταν η κεφαλιά του Κατσικά προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Ρούσου. Στη μεγάλη φάση ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος. Συνέχισε ωστόσο να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και αυτό μεταφράστηκε σε άλλη μία καλή στιγμή μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Το σουτ του Μακ απ΄πο διαγώνια θέση πέρασε άουτ.
Β' Ημίχρονο: Ανούσιος, άγχρωμος, άγευστος ο ΠΑΟΚ του δεύτερου μέρους. Από τις λίγες (και) καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου η άχαρη μετάβαση «πρόσταζε» ...καθόλου φάσεις. Ο δικέφαλος δεν έκανε τίποτα, ο χρόνος πέρναγε και το αουτσάιντερ γέμιζε με δύναμη και ελπίδα. Αυτή μετουσιώθηκε σε γκολ στο 79'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μπουργκιού έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Γλύκο. Η ψυχρολουσία λίγο έλειψε να γίνει μεγαλύτερη όταν στο 89' ο Αλεξέεφ τράνταξε με σουτ το αριστερό δοκάρι του Γλύκου. Οι φάσεις του ΠΑΟΚ εξαντλήθηκαν στο σουτ του Μακ στο 52' το οποίο μπλόκαραν οι Μολδαβοί αμυντικοί και σε μία προσπάθεια του Αθανσιάδη στις καθυστερήσεις.
Που κρίθηκε: Πρώτον στην αστοχία των παικτών του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος και δεύτερον, στο πολύ κακό δεύτερο μέρος του ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος έδωσε δικαιώματα στη Ζίμπρου και το πλήρωσε.
Παίκτης από χρυσάφι: Ο σκόρερ της Ζίμπρου, Μπουργκιού. Έδωσε ελπίδα με ιστορικό γκολ, προσφέροντας στους φίλους των γηπεδούχων ένα σπάνιο φαινόμενο, να χειροκροτήσουν τους πάικτες για μία νίκη στην Ευρώπη.
Η σφυρίχτρα: Δεν αντιμετώπισε πρόβλημα ο Τσέχος διαιτητής της αναμέτρησης, Λιμπόρ Κόβαρικ.
Ζίμπρου: Ρούσου, Εργάν, Πάβλιουτσεκ, Μπούργκιου, Τζάρνταν, Βρεμέα, Κλίμοβιτς, Σπατάρου (61΄ Βισνάκοφς) Αμανί (69' Αλεξέεφ), Κεπτίνε (82΄ Ντιαλό) Γκρόσου

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (79΄ Σπυρόπουλος) Ρατς, Κατσικάς, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζιόλης (67΄ Μάρτενς), Μαντούρο, Σαλπιγγίδης, Μακ (66΄ Περέιρα), Αθανασιάδης

Γκολ: 79'΄ Μπουργκίου
Κάρτες: 52΄ Μαντούρο
http://www.pamesports.gr/304708/epaikse-me-th-fwtia-kai-kahke

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου