Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Τουρκία - Ελλάδα 72-76: Με φόρα στο Μουντομπάσκετ!

Τουρκία - Ελλάδα 72-76: Με φόρα στο Μουντομπάσκετ! | onsports.gr
Η Εθνική Ελλάδος πέτυχε δεύτερη διαδοχική νίκη (76-72) κόντρα στην Τουρκία αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη, έκλεισε ιδανικά τα φιλικά προετοιμασίας κι έδειξε έτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Ισπανία (30/8-14/9) - Εξαιρετικός ξανά ο Καλάθης
Το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ταξίδεψε για την Πόλη χωρίς τον Κώστα Καϊμακόγλου ο οποίος έμεινε στην Αθήνα λόγω ενός προβλήματος στο χέρι, ωστόσο δεν επηρεάστηκε από τη σημαντική απουσία και νίκησε για δεύτερη φορά τους Τούρκους οι οποίοι από την πλευρά τους απογοητεύουν.
Στην πρόβα τζενεράλε του συγκροτήματος του Φώτη Κατσικάρη, οι Έλληνες διεθνείς ξεκίνησαν κάκιστα και έχαναν 11-0 στο 3', αλλά από εκείνο το σημείο κι έπειτα άρχισαν να ανταποκρίνονται σιγά - σιγά και παίζοντας με το πλάνο που θέλει ο ομοσπονδιακός τεχνικός έφτασαν τους αντιπάλους τους και τους πέρασαν για πρώτη φορά στην τρίτη περίοδο. Στη συνέχεια οι Τούρκοι προσπάθησαν να διατηρηθούν κοντά στο σκορ και τα κατάφεραν, αλλά στο τέλος λύγισαν στην ανωτερότητα των Ελλήνων.
Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο κορυφαίος σκόρερ για την Εθνική Ελλάδος με τον Νικ Καλάθη πάντως να είναι ο καλύτερος παίκτης, καθώς πέτυχε έντεκα πόντους και οργάνωσε μαεστρικά το παιχνίδι. Στον αντίποδα για τους Τούρκους ο Εμίρ Πρέλτζιτς πάλεψε με 18 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί για να πετύχουν οι «γείτονες» τη δεύτερη νίκη τους σε εννιά φιλικά.
Πλέον η Εθνική θα επιστρέψει στη βάση της στην Αθήνα και θα προετοιμαστεί για αναχώρηση. Στην Ισπανία οι διεθνείς θα ταξιδέψουν την Τετάρτη (27/8) ενώ η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 30/8 στη Σεβίλλη με αντίπαλο τη Σενεγάλη.
Δεκάλεπτα: 22-19, 39-39, 57-57, 72-76.
Τουρκία (Εργκίν Αταμάν): Γκιουλέρ 4, Ερμίς 3, Χερσέκ 3, Πρέλτζιτς 18, Τουντσερί 6, Σαβάς 2, Γκονλούμ 5, Αρσλάν 9, Ασίκ 14, Ακιόλ 8, Μαχμούτογλου, Οσμάν 2, Μπαλμπάι, Αλντεμίρ.
Ελλάδα (Φώτης Κατσικάρης): Μπουρούσης 16, Ζήσης 7, Βασιλειάδης 3, Καλάθης 11, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 6, Σλούκας 4, Γιάνκοβιτς, Βουγιούκας 11, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου