Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Οι πόλεις - μαγνήτες για τους τουρίστες: Οι 20 πιο δημοφιλείς στον κόσμο

Κάποιοι αναζητούν έναν εναλλακτικό προορισμό, άλλοι θέλουν απλά να δουν νέα πράγματα. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που επιμένουν κλασικά... Και μάλλον είναι οι περισσότεροι, καθώς το Λονδίνο είναι η πόλη με τους πιο πολλούς επισκέπτες στον κόσμο.

Η βρετανική πρωτεύουσα επέστρεψε στην κορυφή της σχετικής λίστας φέτος, έπειτα από μία προσωρινή... υποχώρηση το 2013, όταν η Μπανγκόκ έκανε την έκπληξη καθώς αποτέλεσε τον πιο «καυτό» προορισμό της περασμένης χρονιάς. Φέτος όμως το Λονδίνο υπολογίζεται ότι θα δεχθεί- ως το τέλος της χρονιάς- 18,69 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες, οι οποίοι θα «αφήσουν» πίσω τους 19,27 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Μπανγκόκ μπορεί να υποχώρησε, αλλά βρίσκεται στη δεύτερη θέση φέτος, αν και υποδέχθηκε κατά 11% λιγότερους επισκέπτες σε σχέση με το 2013, ενώ το Παρίσι παραμένει μία από τις κλασικές επιλογές, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Τα ανερχόμενα «αστέρια» αυτής της λίστας είναι το Ντουμπάι (είχε αύξηση επισκεψιμότητας 7,5%) και η Κωνσταντινούπολη.

Η συγκεκριμένη κατάταξη για τις πόλεις που είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί της χρονιάς προκύπτει από τη σχετική έρευνα της MasterCard, που αξιολογεί 132 πόλεις κάθε χρόνο με βάση τους επισκέπτες που δέχονται και τα ποσά που αυτοί ξοδεύουν εκεί.

Οι 20 πιο δημοφιλείς προορισμοί για το 2014

Λονδίνο

Μπανγκόκ

Παρίσι

Σιγκαπούρη

Ντουμπάι

Νέα Υόρκη

Κωνσταντινούπολη

Κουάλα Λουμπούρ

Χονγκ Κονγκ

Σεούλ

Βαρκελώνη

Αμστερνταμ

Μιλάνο

Ρώμη

Ταϊπέι

Σανγκάη

Βιέννη

Ριάντ

Τόκιο

Λίμα

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου