Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Το Αργος Ορεστικό εορτάζει την Αγία Παρασκευή

Το Αργος Ορεστικό εορτάζει την Αγία Παρασκευή
Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στους εορτάζοντες και πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς και Μονές της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Καστοριάς σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ Σεραφείμ, χοροστάτησε και μίλησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών της Μητροπόλεως και την παρουσία εκατοντάδων πιστών που τίμησαν την πολιούχο του Άργους Ορεστικού.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Αγία και μίλησε με θέμα «η Αγία Παρασκευή, εκφραστής της ορθοδόξου παραδόσεως».
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, μετέβη στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος, όπου τέλεσε και εκεί την Ακολουθία του Εσπερινού, στο τέλος του οποίου έγινε και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας, στους χώρους του Μοναστηριού.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε τα χαρακτηριστικά του βίου μίλησε της Αγίας Παρασκευής και μίλησε με θέμα «η Αγία Παρασκευή, τύπος αληθινής προσευχής».
Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την παράδοση η Αγία Παρασκευή πέρασε από την περιοχή της Καστοριάς πηγαίνοντας προς την Ρώμη, γι’αυτό και τιμάται ιδιαίτερα σε τόσες Εκκλησίες και σε τόσα χωριά της Επαρχίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου