Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ζωγραφίζοντας την ελπίδα

Ζωγραφίζοντας την ελπίδα
Ο Shawn Van Daele παίρνει ζωγραφιές που έχουν φτιάξει παιδιά με προβλήματα υγείας και τις μετατρέπει σε μαγικές φωτογραφίες με πρωταγωνιστές...τα ίδια τα παιδιά!
Ο καλλιτέχνης Shawn Van Daele θέλησε να χρησιμοποιήσει το ταλέντο και τις καλλιτεχνικές του  ικανότητες για να κάνει κάτι που θα γέμιζε τους ανθρώπους γύρω του με έμπνευση και ελπίδα.
Η ιδέα ήρθε όταν οι γονείς του του έδωσαν μια ζωγραφιά που είχε κάνει για τη γιαγιά του όταν ήταν παιδί. Εκείνος την πήρε και τη μετέτρεψε σε μια μαγική, σχεδόν πραγματική εικόνα, βάζοντας μια φωτογραφία του εαυτού του μέσα της.
Το πρότζεκτ Drawing Hope γεννήθηκε όταν ο Van Daele σκέφτηκε να κάνει τα ίδια “μαγικά” και για παιδιά με προβλήματα υγείας, και μέσα από αυτό να τους δείξει ότι όλα είναι πιθανά.
“Δεν υπάρχει κάτι που να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα από το να χρησιμοποιείς τις ικανότητές σου για να χαρίζεις χαμόγελα σε παιδιά με προβλήματα υγείας (και τις οικογένειές τους!),” εξηγεί ο Van Daele μέσα από το προσωπικό του site. “Η ιδέα πίσω από το Drawing Hope είναι να δείξω στα παιδιά ότι τα πάντα είναι πιθανά – ακόμα και το να ζωντανέψει η φαντασία τους.”
Σαν τελικό αποτέλεσμα του πρότζεκτ, ο Van Daele θέλει να χρησιμοποιήσει όλες τις εικόνες του για να δημιουργήσει μια σειρά παιδικών βιβλίων γεμάτων ελπίδα.
Στα βιβλία, το κάθε παιδί γίνεται ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας και μέσα από μια φοβερή περιπέτεια μεταφέρεται σε ένα μαγικό κόσμο, ενώ ταυτόχρονα ο Van Daele και η μητέρα του – η οποία τον βοηθάει στη συγγραφή των κειμένων των βιβλίων – διηγούνται τις πραγματικές ιστορίες των παιδιών, τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν, και δίνουν πληροφορίες για την κάθε ασθένεια αλλά και για την δωρεά οργάνων.
Ο Van Daele έχει ήδη ολοκληρώσει 40 φωτογραφήσεις εκ των οποίων οι πρώτες 28 θα αποτελούν το πρώτο βιβλίο της σειράς που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Όλα τα έσοδα από τα βιβλία θα διατεθούν σε οργανισμούς και ομάδες υποστήριξης των παιδιών που πρωταγωνιστούν στις ιστορίες του.
Anniek - Η Ηρωίδα του Αμμουδένιου Κάστρου
Anniek - Η Ηρωίδα του Αμμουδένιου Κάστρου
Η Anniek διαγνώστηκε με πέντε διαφορετικά προβλήματα στην καρδιά περίπου 7 ώρες αφού γεννήθηκε. Σε ηλικία 17 ημερών έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς για να διορθώσει τα προβλήματα, και έχει ήδη υποστεί πέντε καρδιακούς καθετηριασμούς. Η Anniek προς το παρόν μπορεί να προσλαμβάνει τροφή μόνο μέσα από σωληνάκι, και θα χρειαστεί επιπλέον εγχειρήσεις στο μέλλον. Παρόλα τα προβλήματα της η Anniek ξέρει ότι τα πάντα είναι πιθανά. Ακόμα και το να γίνει η Ηρωίδα του Αμμουδένιου Κάστρου.
Ο Καπετάν Chance στο Στοιχειωμένο Δάσος
Ο Καπετάν Chance στο Στοιχειωμένο Δάσος
O Chance διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία τον Ιούνιο του 2011. Τον επόμενο μήνα η πάθησή του χαρακτηρίστηκε “σπάνια και υψηλού κινδύνου”. Οι χημειοθεραπείες του αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τον Οκτώβρη του 2014, αλλά η θέλησή του για ζωή εμπνέει την οικογένεια και τον περίγυρό του. Όταν δίνεις μια ευκαιρία (chance) στην ελπίδα τα πάντα είναι πιθανά. Ακόμα και το να είσαι ατρόμητος μέσα σε ένα στοιχειωμένο δάσος.
Τα Mαγικά Γυαλιά του Cooper
Τα Mαγικά Γυαλιά του Cooper
Στα πέντε του χρόνια ο Cooper έπαθε αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς εξαιτίας του Συνδρόμου Stickler από το οποίο πάσχει και το οποίο του δημιουργεί προβλήματα με το κολλαγόνο που επηρεάζουν τα μάτια, την ακοή, τις κλειδώσεις, και προκαλούν αρχές αρθρίτιδας. Αυτό δεν τον έχει σταματήσει από το να βλέπει τον κόσμο γεμάτο θαύματα και δυνατότητες. Αν στηρίξετε το παιδικό νοσοκομείο της περιοχής σας όλα είναι πιθανά. Ακόμα και η μαγεία.
Dominic - O Ταξιδιώτης του Χρόνου
Dominic - O Ταξιδιώτης του Χρόνου
Ο Dominic γεννήθηκε πρόωρα με Σύνδρομο Ντάουν, προβλήματα στην πρόσληψη τροφής, και καρδιολογικά προβλήματα. Έχει υποστεί πολλές εγχειρήσεις, με πιο πρόσφατη μια εγχείρηση για να διορθώσει τον κόλπο της καρδιάς. Ο Dom δεν μπορεί να μιλήσει και μπαίνει στο νοσοκομείο πολλές φορές το χρόνο καθώς συχνά υποφέρει από πνευμονία. Πέρα από όλα αυτά όμως, με το μεταδοτικό του γέλιο και τη δίψα του για περιπέτεια, όλα είναι πιθανά. Ακόμα και το να ταξιδέψει στο χρόνο για να παίξει με δεινόσαυρους.
Kayla - Φύλακας του Δάσους
Kayla - Φύλακας του Δάσους
Όταν η Kayla ήταν 9 χρονών διαγνώστηκε με τη Νόσο τουCrohn, μια πάθηση στην οποία το τοίχωμα τμημάτων του πεπτικού συστήματος πρήζεται, και προκαλείται φλεγμονή του γαστρεντερικού σωλήνα, πόνος στις αρθρώσεις, φούσκωμα, κόπωση, και άλλα συμπτώματα. Η Kayla παίρνει φάρμακα κάθε μέρα για να μπορέσει να έχει την πάθησή της υπό έλεγχο και να συνεχίσει να ασχολείται με την ιππασία και την αγάπη της για τα άλογα. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί θεραπεία για την νόσο, αλλά με τις συνεχείς έρευνες τουccfc.ca, όλα είναι πιθανά. Ακόμα και τα μαγικά δάση.
http://www.pathfinder.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου