Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Κιντέατα με πλουγούρ'. Ποντιακή συνταγή νηστίσιμη και υγιεινή

kinteata_plougour_825861727.jpg
 Κιντέατα με πλουγούρ', μια ποντιακή συνταγή νηστίσιμη και πολύ υγιεινή  
Υλικά                                                                                      
3 φλιτζάνια πλιγούρι
3 φλιτζάνια κιντέατα (τσουκνίδες) ψιλοκομμένα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 πράσα σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο
λίγος δυόσμος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
μπούκοβο 
Εκτέλεση
Χρησιμοποιώντας γάντια μαζεύουμε τις κορυφές από τις τσουκνίδες, οι οποίες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στους αγρούς, ή τις αγοράζουμε από την λαϊκή, τις πλένουμε και τις ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το πλιγούρι και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί. Το αφήνουμε για 15 - 20 λεπτά για να φουσώσει και να μαλακώσει. Το στύβουμε με τα χέρια μας και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και ροδίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και το πλουγούρ'. Προσθέτουμε νερό να σκεπαστεί το φαγητό και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15'-20' περίπου.
Διαλύουμε το καλαμποκάλευρο σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό μας. Το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να δέσει. Το κάνετε όσο πηχτό θέλετε.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου