Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ο υπνωτισμός αισιοδοξίας είναι το τελευταίο χαρτί των χρήσιμων ηλίθιων




Το πιο θλιμμένο, το πιο μαύρο Πάσχα των τελευταίων δεκαετιών.
Το ελληνικό δράµα δεν έχει ευτυχισμένο τέλος, έγραψαν οι «Financial Times» στο κύριο άρθρο τους. Η χώρα μας ζει μια παρατεταμένη σταύρωση.
Η μόνη που γιόρτασε και γιορτάζει αυτές τις μέρες στη χώρα είναι η εγχώρια οικονομική και μιντιακή ολιγαρχία ομού μετά της άθλιας, εγκληματικής σε βάρος του λαού και του τόπου συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη.
Οσο οι φανφάρες περί επενδυτών και «ψήφου εμπιστοσύνης» προς τη συγκυβέρνηση θα 
κορυφώνονται, τόσο ο πόνος για τους αδύναμους θα γίνεται ακόμη πιο οξύς και το αδιέξοδο ακόμη εντονότερο.
«Στην πραγματικότητα η επιχείρηση αισιοδοξίας και καλλωπισμού του Μνημονίου, στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση, προσκρούει στα ίδια τα κοινωνικά και οικονομικά ερείπιά του. Στους 1,5 εκατομμύρια ανέργους, στα 500.000 νοικοκυριά χωρίς εισόδημα, στα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, στα υπό κατάρρευση ασφαλιστικά ταμεία και στο διαλυμένο κράτος», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι πλέον προφανές ότι, ο υπνωτισμός αισιοδοξίας είναι το τελευταίο χαρτί των χρήσιμων ηλίθιων, των σμπίρων και των φερέφωνων.
Το πολιτικό σύστημα “ραντίζει” την μαζική συνείδηση για να την κρατάει κοιμισμένη και αυτό να εκτελεί ανενόχλητο το εγκληματικό του έργο.
Και δυστυχώς αυτό είναι το δράμα αφού ο λαός δεν βγαίνει στο προσκήνιο και περιμένει τις “θεσμικές εξελίξεις”, δηλαδή τις εκλογές, ελπίζοντας ότι θα αναστραφεί η δραματική κατάσταση που βιώνει.

Γράφει ο Μαγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου